Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

            

En olycka kommer sällan ensam....

Precis som jag skrev i det tidigare inlägget planerade vi för en operation av Tingelings tumör. Det kommer att bli den 16 maj och sedan blir det en jobbig väntan tills vi får veta om den är godartad eller inte. Men vi håller tummarna för att Ting får förgylla våra dagar i många år till.

Tyvärr är det även synd om lilla Baffi just nu. Hon rusade iväg efter en liten fågel på baksidan när vi kom igen från en tur i skogen och när hon kom tillbaka mot mig haltade hon. Så det blev bandage i några dagar och endast koppelrastning så hon får göra sina behov, men nu börjar hon halta lite mindre så vi är på rätt väg.

För Sheila är dock allt precis som vanligt. Hon hänger med till stallet och busar runt precis som vanligt. Så nu har jag anmält oss till våran första start i fortsättningsklass i rallylydnad den 28 maj i Nordmaling. Fram tills dess blir det träning av, för vi vill ju inte göra bort oss helt. Men det är väl matte som ställer till det som vanligt, för Sheila gör alltid sitt bästa.

Pilan och Maria har varit iväg och tävlat i rallylydnad och lyckades få 81 poäng, så nu är det bara två godkända resultat kvar tills han får sitt diplom i fortsättningsklass också. Bra jobbat av både Maria och Pilen!

Stort grattis till erat fina resultat!

Nu längtar vi tills våran kommer på riktigt, den har ju visat sig någon dag med härlig värme men idag snöade det för fullt igen...

Kramar i massor till alla våra vänner!

 

Måndagen den 8 maj 2017 kl. 00:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bra och dåliga nyheter...

Precis som överskriften säger har jag både bra och dåliga nyheter idag. Än om man inte ska måla fan på väggen är det svårt att ta ett besked om cancer utan att göra det. Det är våran älskade lilla Tingeling som drabbats. Veterinärerna (varit hos två stycken) tror dock att det är en godartad tumör och vi planerar nu för att operera bort den för att få veta mera. Förhoppningsvis går det ju bra och hon får vara kvar hos oss i några år till.

Det var de dåliga nyheterna, nu till de goda.

I dag har vi varit och tagit nya hjärtintyg på våra tre damer här hemma. Det var Ingmar Bergdahl som fick "äran". Började med Sheila som nu är fem år fyllda och vi planerar att para, ifall hon skulle vara ua idag. Hon stämplades med OK i rumpan innan hon fick gå ner till de andra damerna. Näst på tur stod våran 7-åring, alltså Baffi. Jodå, hennes hjärta pumpar på som det ska. Skönt att höra! Sedan var det så våran veterandtik Ting som skulle "in för besiktning". Mitt hjärta skulle nog inte få ua om han lyssnat på det medans han lyssnade på hundarnas hjärtan. Tingelings hjärta var hur bra som helst det med! Vilken lättnad! Detta innbär ju också att jag inte behöver vara lika orolig när hon ska sövas för att operera bort tumören. Det är ju även skönt att veta när man åker söderut för att para hennes dotter.

 

Dagen började även med goda nyheter från Josefin och Pim som lyckats bli tvåa i freestyle. I och med detta har de ännu ett diplom, så vi säger Stort Grattis till detta fina team som återigen visar att "Cavalierer kan"!

 

I övrigt så väntar vi på värman och försöker träna lite inför fortsättningsklass i rallylydnad med Sheila. Utställningsringen får vi väl inte se så mycket av i år. Det är ju Ting som jag ville visa, men nu får vi fokusera på att få henne frisk igen. Det blir väl Pilen som får "ställa upp" för mig och visa sig någon gång. För matte vill ju träffa sina vänner runt ringen.

Nu vill jag avsluta med att önska alla mina vänner en riktigt fin valborg!

Puss och kram från ett ännu kallt Umeå!

 

Lördagen den 29 april 2017 kl. 17:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Underbara lilla hund!

Ja, annat än vad överskriften av detta blogginlägg säger går inte att säga om min Sheila. Jag anmälde ju till en tävling i rallylydnad den 8 april. Lite på vinst och förlust. Jagade ju det tredje godkända resultatet i nybörjarklass så hon skulle få sitt diplom. Måste ju erkänna att det här med att träna har ju legat minst sagt lite på hyllan de senaste åren. Men något pass har vi hunnit med i år. Tävlingen var på hemmaplan i Loboo-hallen här i stan, så resan var kort och bra.

Vi kom på plats och gick banvandring och jag blev givetvis nervös. Sheila var glad som vanligt. När vi kom in på banan kändes allt bra och jag fokuserade på att inte göra samma fel som förra gången och sätta henne på ett moment där hon inte skulle sätta sig. Det ger ju 10 poängs avdrag. Vid första skylten skulle man sätta hunden och gå runt den. Ett moment som Sheila brukar fixa utan problem, men idag tyckte hon nog att matte inte var så tydlig eftersom hon reste sig. Jaja, sånt händer. Vi gick vidare och det kändes rätt bra. Sheila jobbade på och vi hade kul. Kändes fint när jag passerat skylten där jag gjorde fel förra gången och vi hade klarat oss från ett sättande där det inte skulle vara något. Men gissa vad?? Om den här föraren kunde titta och fokusera på varenda skylt och ta en i taget istället för att fokusera på bara en. Jag hade lyckats missa att sätta henne på tredje skylten, där hon skulle sättas ner. Att jag alltid lyckas missa något när min hund är så duktig. Rackarns, måste nog tävla mycket mer så man inte blir så nervös att man glömmer vad man ska göra och inte....

Men glad i hågen åkte vi hem i alla fall för min underbara hund hade lyckats få över 70 poäng trots mattes miss. Så nu sitter det en ny liten tittel framför hennes kennelnamn.

 

Så nu får vi försöka träna lite mer så kanske vi hinner starta i fortsättningsklass någon gång innan hon börjar löpa. Då bär det iväg söderut för parning med en fin b&t hane som är 7 år. Så om allt går som planerat får vi några valpar på kenneln i år, det är ju "bara" tre år sedan sist....

Nu hoppas vi att det blir "vår på riktigt" mycket snart!

Sköt om er, så ses vi förhoppningsvis snart....

 

Lördagen den 22 april 2017 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tjenamoss!

 Gott nytt år och god fortsättning!

Så måste jag få börja detta inlägg, eftersom det numera är 2017.

Jag har ju inte bloggat på ett långt tag, igen, men det beror på att det varit strul med hemsidan. Hoppas att detta är löst nu.

Här är i alla fall allt som vanligt.

I december var det julavslutning med cavvis-gänget, alltid lika trevligt att träffa sina kära vänner. Förutom glögg och kakor hade Carina i vanlig ordning gjort en tipspromenad med kluriga/roliga frågor. Vad skulle julavslutningen vara utan dessa?!

Medans alla gick den passade jag och Josefin på att ställa i orning en rallylydnadsbana som alla fick test på. Många gick mer än en gång, så de tycker nog det är lika roligt som jag gör. Tyvärr började Sheila löpa just denna dag, men jag hade ju Ting och Baffi att gå med. Men att gå med två "döva" hundar är inte det lättaste. Synd att Sheila böjade löpa just denna dag när jag kände mig så taggad att träna med henne inför (förhoppningsvis) några starter i rallylydnad till sommaren. Skulle ju vara kul om man kunde skrapa ihop tillräckligt med poäng för uppflyttning. Har ju "bara" ett godkänt kvar innan vi får diplom i Nybörjarklass.

I övrigt hänger hundarna med till stallet nästan varje dag. De är lite roliga där eftersom de helst ligger i omklädningsrummet och myser på fällen. Så fort någon går mot detta rum springer de glatt viftande på svansen före och vill helst inte gå ut därifrån innan vi ska gå hem igen.

Ja, detta var lite från oss här i Umeå.

Sköt om er mina vänner så ses vi förhoppningsvis snart igen!

 

 

 

Fredagen den 20 januari 2017 kl. 08:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vännäs 2016

 I lördags var det dags för oss att åka på våran första utställning för året. Det var den nationella utställningen i Vännäs. Från kenneln var det Ting och Pilen som var anmälda. Tyvärr var vädret inte det roligaste, men regnet höll sig i alla fall borta tills alla cavalierer hade gått.

Först ut var ju Pilen. Han var ensam i championklassen. Tråkigt tyckte både jag och Pilen, men vi gjorde så gott vi kunde. Han fick ett excellent och Ck. Det var bara två hanhundar totalt för dagen som hade fått Ck.

Så jag och Clara (med "Lucky") fick tampas i ringen. Till min förvåning fick Pilen vinna denna dag och blev alltså dagens bästa hane.

Så glad och stolt över våran röda pojke som alltid visar sig så glatt. Han älskar verkligen att få visa upp sig.

Sedan var det tikarnas tur. Sist kommer ju veteranerna och då var det dags för lilla Ting. Hon tycker ju lite si och så om att "ranta runt i ringen", men jag hade plockat med mig lite kottar och gräs fanns det ju gott om. Så jag försökte med dessa lite udda medlen få Ting på väldigt gott humör och hon tjavade glatt runt med mig. Det var tre veterantikar denna dag. Ting fick ett excellent med Ck och placerade sig som tvåa av veterantikarna. Känner mig myckt nöjd över min lilla svarta dam. Sedan i konkurrensen med alla tikar hade hon ingen chans denna dag och vi blev avtackade. Men inte gör det något.

Sedan var det dags att utse dagens "bäst i ras". Det var jag med Pilen mot Lottas championtik. Kändes lite som

"deja vu". Jag och Lotta har nämligen gått mot varandra för några år sedan (2012) just i Vännäs. Precis som den gången blev det Lotta som fick Bir:et och Pilen fick Bim:et. Men vi var så nöjda ändå och gratulerar Lotta till "segern".

Ännu en dag i Vännäs med trevliga vänner var så till ända.

Innan vi hade packat ihop tältet och våra grejor började regnet komma. Så vi åkte hem blöta, men mycket nöjda med våra underbara hundar.

Bilderna som jag har från denna dag är det Carina Karlsson som har tagit. Jag är så tacksam för att hon ställer upp och fotar även mina hundar, eftersom Janne inte gillar det.

Tack snälla Carina!

 

Måndagen den 20 juni 2016 kl. 15:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.