Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

            

Tjenamoss!

 Gott nytt år och god fortsättning!

Så måste jag få börja detta inlägg, eftersom det numera är 2017.

Jag har ju inte bloggat på ett långt tag, igen, men det beror på att det varit strul med hemsidan. Hoppas att detta är löst nu.

Här är i alla fall allt som vanligt.

I december var det julavslutning med cavvis-gänget, alltid lika trevligt att träffa sina kära vänner. Förutom glögg och kakor hade Carina i vanlig ordning gjort en tipspromenad med kluriga/roliga frågor. Vad skulle julavslutningen vara utan dessa?!

Medans alla gick den passade jag och Josefin på att ställa i orning en rallylydnadsbana som alla fick test på. Många gick mer än en gång, så de tycker nog det är lika roligt som jag gör. Tyvärr började Sheila löpa just denna dag, men jag hade ju Ting och Baffi att gå med. Men att gå med två "döva" hundar är inte det lättaste. Synd att Sheila böjade löpa just denna dag när jag kände mig så taggad att träna med henne inför (förhoppningsvis) några starter i rallylydnad till sommaren. Skulle ju vara kul om man kunde skrapa ihop tillräckligt med poäng för uppflyttning. Har ju "bara" ett godkänt kvar innan vi får diplom i Nybörjarklass.

I övrigt hänger hundarna med till stallet nästan varje dag. De är lite roliga där eftersom de helst ligger i omklädningsrummet och myser på fällen. Så fort någon går mot detta rum springer de glatt viftande på svansen före och vill helst inte gå ut därifrån innan vi ska gå hem igen.

Ja, detta var lite från oss här i Umeå.

Sköt om er mina vänner så ses vi förhoppningsvis snart igen!

 

 

 

Fredagen den 20 januari 2017 kl. 08:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vännäs 2016

 I lördags var det dags för oss att åka på våran första utställning för året. Det var den nationella utställningen i Vännäs. Från kenneln var det Ting och Pilen som var anmälda. Tyvärr var vädret inte det roligaste, men regnet höll sig i alla fall borta tills alla cavalierer hade gått.

Först ut var ju Pilen. Han var ensam i championklassen. Tråkigt tyckte både jag och Pilen, men vi gjorde så gott vi kunde. Han fick ett excellent och Ck. Det var bara två hanhundar totalt för dagen som hade fått Ck.

Så jag och Clara (med "Lucky") fick tampas i ringen. Till min förvåning fick Pilen vinna denna dag och blev alltså dagens bästa hane.

Så glad och stolt över våran röda pojke som alltid visar sig så glatt. Han älskar verkligen att få visa upp sig.

Sedan var det tikarnas tur. Sist kommer ju veteranerna och då var det dags för lilla Ting. Hon tycker ju lite si och så om att "ranta runt i ringen", men jag hade plockat med mig lite kottar och gräs fanns det ju gott om. Så jag försökte med dessa lite udda medlen få Ting på väldigt gott humör och hon tjavade glatt runt med mig. Det var tre veterantikar denna dag. Ting fick ett excellent med Ck och placerade sig som tvåa av veterantikarna. Känner mig myckt nöjd över min lilla svarta dam. Sedan i konkurrensen med alla tikar hade hon ingen chans denna dag och vi blev avtackade. Men inte gör det något.

Sedan var det dags att utse dagens "bäst i ras". Det var jag med Pilen mot Lottas championtik. Kändes lite som

"deja vu". Jag och Lotta har nämligen gått mot varandra för några år sedan (2012) just i Vännäs. Precis som den gången blev det Lotta som fick Bir:et och Pilen fick Bim:et. Men vi var så nöjda ändå och gratulerar Lotta till "segern".

Ännu en dag i Vännäs med trevliga vänner var så till ända.

Innan vi hade packat ihop tältet och våra grejor började regnet komma. Så vi åkte hem blöta, men mycket nöjda med våra underbara hundar.

Bilderna som jag har från denna dag är det Carina Karlsson som har tagit. Jag är så tacksam för att hon ställer upp och fotar även mina hundar, eftersom Janne inte gillar det.

Tack snälla Carina!

 

Måndagen den 20 juni 2016 kl. 15:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Här laddar vi!

 I helgen är det dags för våran första utställning. Det är Vännäs som det bär iväg till. Jag kommer att ställa Pilen och Tingeling. Tänkte att våran kära lilla veteran kunde få vara med och ha kul.

Känns dock lite jobbigt att hon löper för fullt, men det är ju bara att gilla läget.

Blir kul att få äntra ringen med Pilen. Han älskar ju att visa upp sig och då känns det lite extra kul att få vara med honom.

Nu hoppas vi bara på vettigt väder, i alla fall uppehåll!

Sedan så vill jag gratulera Josefin och Pim lite extra. De har varit ute och tävlat i både rallylydnad och gjort debut i agility (inoff). Vid ena starten i rallylydnad lyckades de skrapa ihop full pott, 100 poäng. De har även gjort bra ifrån sig i de andra starterna, men 100 poäng är 100 poäng!

I agilityn knep de en 5 plats av 29 startande och då sitter inte slalomen ännu. Tänk hur det kommer att gå i framtiden!

Vi här hemma på kenneln önskar dem lycka till, snart står ni på pallen i agility också!

Även Pilen och svärmor har startat i rallylydnad. Inga uppflyttningspoäng där ännu, men det kommer nog snart. Vi önskar även dem lycka till!

Har även fått lite rapport från Prillan och Aurora. De tränar på och planerar eventuellt att starta i agility i slutet av sommaren. Har sett lite filmklipp på dem och kan rapportera att farten finns där.

Så lycka till säger vi även till Prillan och Aurora!

Man kan ju lugnt säga att Baffi verkar lämna arbetsvilliga avkommor. Känns kul att "mina valpar" visar att även cavalierer kan göra annat än "ställas ut".

I mina ögon är cavalieren en riktigt bra allround-hund!

Passar lika bra till sällskap på promenaderna i skogen som i olika tävlingssammanhang.

Hejja alla cavvisar där ute, ni är bäst!!

 

Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 17:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya hjärtintyg på damerna

 Idag har dessa tre damer varit till veterinären.

Vi åkte hem med ett leende på läpparna. Alla tre var hjärta Ua. Lite extra kul att våran veternatik Tingeling 9,3 år också hade ett fullt friskt hjärta.  

Sedan i lördags har vi även Pilen här hemma. Svärmor är ju i varmare land och roar sig, då får vi njuta av go gubben.

Det blir en del mysiga turer i skogen.

Ut och njut av värmen nu!

 

 

Torsdagen den 2 juni 2016 kl. 17:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det vår, eller?

Här i norr funderar vi om våren är här eller inte, med andra ord har vi det vanliga "april-vädret". Ena dagen sol och plus 10 grader för att vakna till minus 7 grader och snö.

Vad händer då här på kenneln? Inte så mycket faktiskt. Jag har bestämt mig för att inte själv ta någon kull på Sheila i år. Som jag mår orkar jag inte med några små söta valpar just nu. Att ha valpar är ett stort ansvar. Man ska orka ta hand om dem till 110% tycker jag. Jag vill ju att valparna ska vara trygga små individer när de lämnar "boet". Då krävs det att man är på "topp" i kropp och själ.

Givetvis tar jag hand om de tre damer som bor med oss här hemma. Vi går mysiga skogspromenader på dagarna och ibland tränar vi några sekunder med freestyle eller rallylydnad. Mys i soffan som alltid på kvällarna. Jag har faktiskt haft med mig kameran ut någon dag när det var sol. Vi längtar så till sommaren nu.

Full fart på damerna i skogen som ni ser.

Eftersom det var rätt varmt just denna dag så hänger tungorna ut lite på tjejerna.

 Just nu är Jennifer och en kompis till henne ute och kör lite agility med Baffi och Sheila. Igår körde Jennifer lite med alla tre. Till och med våran gamla dam Tingeling som blivit 9 år hoppade glatt runt.

Så här är det full fart, än om vi mest håller oss i våra skogar och inte bloggar så mycket.

På kennelns facebooksida har jag bett mina kära valpköpare att maila bilder till mig på deras fyrfotade vänner. Jag hoppas att alla ser det, om inte där så här, och bombar mig med bilder. Så förhoppningsvis kommer det nya bilder på dem i galleriet snart.

Har även uppdaterat våran "tävlings-sida". Nya resultat har det blivit på några "kennel-valpar". In och kika vilka duktiga ekipage vi har i kenneln.

Tack på förhand för kommande bilder och mys nu med era fyrbenta vänner!

 

Fredagen den 15 april 2016 kl. 14:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.